W dniach 5-6 września odbyła się druga edycja niezwykłej imprezy. Jej głównym punktem były Europejskie Zawody Łazików Marsjańskich. Nazwa może być nieco myląca, ponieważ gościły drużyny z całego świata.
Byli też goście z ESA, ale dla mnie osobiście najbardziej interesujący był wykład dr Harrisona Schmitta, uczestnika misji Apollo 17, ostatniego człowieka, który chodził po Księżycu.
Więcej szczegółów tutaj:
http://roverchallenge.eu/agenda/Niezawodny, jak zwykle Krzysztof Piasecki przybył ze swoim sprzętem i wraz z Oddziałem Kieleckim PTMA zorganizował pokazy w jednym z przydzielonych namiotów. Miałem przyjemność z moim synem ich wspomóc.
Chciałbym przy okazji podkreślić niezwykłe zaangażowanie kolegów z PTMA Kielce podczas pokazów oraz podziękować za okazaną pomoc i wspólnie spędzony czas.
Teren, gdzie odbywały się zawody jest pięknie urządzony, dużo zieleni, przestrzeni i życzliwych ludzi. Chętnie odwiedzę to miejsce za rok. A teraz zapraszam do obejrzenia kilku fotek...
Załączniki: |
Komentarz: Plan

3.JPG [ 338.59 KiB | Przeglądany 5618 razy ]
|

4.JPG [ 562.34 KiB | Przeglądany 5618 razy ]
|

5.JPG [ 363.36 KiB | Przeglądany 5618 razy ]
|

6.JPG [ 550.31 KiB | Przeglądany 5618 razy ]
|

7.JPG [ 374.67 KiB | Przeglądany 5618 razy ]
|
Komentarz: Nasza drużyna: PTMA Kielce + PTMA Warszawa

8.JPG [ 443.62 KiB | Przeglądany 5618 razy ]
|
Komentarz: Koledzy z Kielc zadbali również o odpowiednie koszulki.

9.JPG [ 283.34 KiB | Przeglądany 5618 razy ]
|
Komentarz: Dr Harrison Schmitt podczas ceremonii otwarcia.

11.JPG [ 227.85 KiB | Przeglądany 5618 razy ]
|
Komentarz: Prezentacja drużyn.

12.JPG [ 476.33 KiB | Przeglądany 5618 razy ]
|
Komentarz: Był też Kopernik. Prowadzący wspomniał o nurtującej kwestii, czy "Kopernik była kobietą...?" ;-)

13.JPG [ 277.83 KiB | Przeglądany 5618 razy ]
|